Rockin, unelmien ja rakkauden juhla

roa-kuva
”Oh, the movie never ends.
It goes on and on, and on, and on… ”

Eletään sähköistä 1980-lukua Sunset Stripillä Los Angelesissa. Rock, glitter ja hiukset loistavat kilpaa keskenään. Viehkeät ja seksikkäät ihmiset viettelevät vuorotellen toisiaan.

Vuonna 2016 Rock Of Ages-musikaali saa Suomen näyttämöensi-iltansa Turun Kaupunginteatterilla.

Drew Boley, charmikas baarimikko työskentelee baarissa haaveillen rocktähden elämästä.

Sherrie Christian, energinen nuori nainen asuu pikkukaupungissa haaveillen näyttelijättären elämästä.

Sherrie päättää lähteä tavoittelemaan unelmaansa ja päätyy tarjoilijattareksi samaan baariin, jossa Drew on. Pari ihastuu toisiinsa. Matka kohti unelmia ei kuitenkaan ole ruusuinen.

Sherrie saa paikan stripparina, Drew ottaa lopputilin baarista ja pakkaa sekoittaa Stacee Jaxx, kunnon rock-kukko.

Unelma on kuin sateenkaari

 joka on tärkeä pienelle lapselle, joka on sydämessä. Musikaalin kantavina teemoina ovat huumaava rakkaus, valhe, totuus, unelmien tavoittelu, luopuminen, menetys ja tunteiden vuoristorata.

On mielenkiintoista huomata, miten samat teemat koskettavat niin vuotta 2016 kuin 1980-lukuakin. Sydän pakahtuu ja pää räjähtää, kun tunteet ja mielihalut vievät mennessään. Elämän rytmi on kiihkeää. Totuuden jälkeen paljastuu valhe ja valheen jälkeen paljastuu totuus.

Arvomaailma on koetuksella, kun kuvioihin astuvat uudet ihmiset lisäämään tunteiden sekamelskaa, eikä kehoa rauhoita sisäinen myllerrys omien ristiriitojen ilotulituksessa.

Sä oot tosi kähee

Anna Victoria Eriksson antaa kasvot ja äänen Sherrie Christianille. Eriksson tekee sen jälleen kerran taitavasti. Hänen äänensä ja kehonsa taipuvat moneen suuntaan, mikä on näyttelijättärelle eduksi. Mikael Saari antautuu Drew Boley´n rooliin. Saarella on kunnianhimoa ja voimaa äänessä, joka välittyy Domino-teatterin takariviin asti. Hän on raikas tuulahdus Hyvinkäältä. Veeti Kallio loistaa Stacee Jaxxina. Kallion lavakarisma saa polvet notkumaan. Hänellä on upea ääni ja kokemuksen tuoma varmuus esiintymisessä.

Musikaalissa on mukana moni kaunis ääni. Pauliina Saarinen (Justice Charlier) ja Aki Louhela (Lonny Barnett) saavat silmät hyppimään hurmiosta. Myös Mika Kujalan (Dennis Dupree) harmaa tukka ja olemus säväyttävät.

Näyttämöllä musisoiva bändi on koottu erinomaisista soittajista ja koreografioissa säteilevät tanssijat tietävät, mitä tekevät.

Värejä ja vivahteikkuutta

Rock Of Ages–musikaalin ohjauksesta vastaa Mikko Kouki. Musikaalin rytmi on kiihkeä ja kohtausvaihdot ovat nopeita. Muutokset kohtausten aikana ovat mielenkiintoista katseltavaa.

Yhteys muutaman henkilön välillä jää epäselväksi ja näin ollen se aiheuttaa sekavuutta tarinan prosessointiin. Siihen saattaa vaikuttaa musikaalin rytmikin. Tästä huolimatta ydin tulee kuitenkin selväksi.

Puvustuksen takaa löytyy Tuomas Lampinen. Värimaailma on harmoninen ja joukossa on paljon herkullisia asuja kuten Justice Charlierin päällä nähtävä punainen haalaripuku.

Puvustuksen lisäksi visuaalisen ilmeen luovat Teemu Loikkaan luoma lavastus, joka toimii monipuolisesti eri kohtauksissa, Jarmo Eskon valosäteily, joka tulvahtaa silmien verkkokalvoille tehokkaasti, Sanna Malkavaaran näyttämön kuvaruudulla pyörivä video, jonne silmät välillä eksyvät, Reija Wäreen luoma liikemaailma, joka sointuu musikaalin luonteeseen ja Minna Pilvisen naamiointi, joka antaa inspiraatiota.

Auditiivisesta puolesta vastaavat Jussi Vahvaselkä ja Iiro Laakso. Musiikki vie musikaalia eteenpäin ja tässäkin musikaalissa musiikin takaa löytyy kyseiseen taidemuotoon monipuolisesti perehtyneitä ihmisiä, jotka hallitsevat kokonaisuuden ja saavat hienon paketin kasaan.

Don´t stop believing

Tätä musikaalia on tehty pilke silmäkulmassa ja huumori takataskussa. Hienon ensemblen energia ja mahtava 1980-luvun musiikki nostattavat kehossa mielihalun mennä lavalle mukaan.

Parhaimmillaan toimiva ryhmätyöskentely luo innostavan ja mukaansatempaavan kokonaisuuden. Rock Of Ages–musikaalin jokainen työryhmään kuuluva tekee sen omalla panoksellaan.

Hersyvä nauru tulvii Domino-teatterissa ja yleisö taputtaa käsiään musiikin tahdissa. Iloinen tunnelma jättää hyvän olotilan ihmiseen, joka saattaa kaivata lämpöä omaan elämäänsä. Sitä voi hakea Domino-teatterista.

Rock Of Ages-musikaali sai Suomen ensi-iltansa 21. lokakuuta 2016 Turussa sijaitsevassa Domino-teatterissa. Esityskauden viimeinen näytös on 31. joulukuuta 2016.

 

Teksti: Elisa Saura
Kuva: Otto-Ville Väätäinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s