Kaksoisveljet: Jos rakastaa, voi tehdä mitä tahansa

On harmaa lauantai Tampereella. Haiharan kartanon juhlatilassa tapahtuu parhaillaan soundcheck. Vesilahtelaisbändi Kaksoisveljet vetää illalla hääkeikan. Bändin laulajana toimii lahjakas Janne Saarinen, joka on monelle tuttu MTV3:n Salatut Elämät -televisiosarjan Antonina.

Yhtyeen taival alkoi jo alakoulussa, kun bändin jäsenet tapasivat toisensa. He ovat kaikki kotoisin pieneltä paikkakunnalta Tampereen kupeesta, 4500 asukkaan Vesilahden kunnasta. Bändin rumpali Jimi Elomaa sekä kitaristi Joni Elomaa ovat nuoresta pitäen ilmentäneet musikaalisuutta ja Elomaiden kotoa löytyi kaikki tarvittava bänditouhun aloittamiseen.

– Olemme siinä suhteessa olleet onnekkaita, Janne Saarinen toteaa.

Kaksoisveljet-yhtyeen taival alkoi pikkuhiljaa nivoutua nykyisekseen. Esivaiheena voidaan pitää 7. luokan kevätjuhlassa esiintynyttä Twisted Brothers -poikakokoonpanoa, joka esitti Jon Bon Jovin Livin’ on a Prayer. Kosketinsoittaja, Annika Ahtiainen, tuli mukaan kokoonpanoon 9. luokalla. Saarinen itse aloitti laulajan uransa, kun koulussa etsittiin joulunäytelmään laulajaa.

– Kaikki alkoi siitä, että avasin suuni väärään aikaan väärässä paikassa, Saarinen heittää puolihuolimattomasti virnistäen.

Koulu on tarjonnut sekä Saariselle, että lopulle bändille turvallisen ympäristön kehittää musikaalisuutta. Nykyisin he treenaavat Elomaan veljesten bänditiloissa. Yhtyeen nykyinen nimi ei kuitenkaan tule bändin jäsenistöstä löytyvistä kaksosista, vaan nimi Kaksoisveljet kuvastaa enemmänkin bändin jäsenten veljellistä suhdetta. Bändin nimi keksittiin eräänä päivänä koulun pihalla.

– Suunnitteluvaiheessa oli vaikka mitä ideaa, Joni sanoo.
– Yksi idea oli Saarinen ja Koirat, mutta Roope meni sitten viemään sen tittelin, Janne Saarinen jatkaa.

Omalla porukalla kohti tulevaisuutta

Parasta on saarisen mukaan päästä esiintymään oman porukan kanssa. Se on selvää. Bändistä välittyy pitkäaikainen ystävyys: he soittavat saumattomasti yhteen. Vitsailu ja kiusoittelu kuuluvat selkeästi bändin ja kaveriporukan repertuaariin. Kaksoisveljet pitää yhtyeen varsinaisena alkuna Aamulehden Polte-kisaa, johon he osallistuivat vuonna 2010. Kilpailu on tarkoitettu pirkanmaalaisille yhtyeille ponnahduslaudaksi yleisön tietoisuuteen. Kukin bändi lähettää musiikkinäytteen, ja yleisö sekä fanit äänestävät oman suosikkinsa. Kaksoisveljet pärjäsi kisassa varsin hyvin sijoittuen toiseksi ja palkinnoksi pääsi esiintymään Tampereen Pakkahuoneelle. Kilpailun jälkeen he ovat saaneet kappaleitaan paikalliseen radioon ja ovat he myös kokeilleet hakea vuonna 2011 Euroviisuihinkin kappaleellaan Haaveita ja Unelmia.

Haikuran juhlasalissa bändi vetää huippuhyvin yhteen. Bändi kiittelee hyvää miksausta, mutta selkeästi monen vuoden musikaalinen kokemus ja yhdessä soittaminen on saanut heidät myös bändinä tiiviiksi porukaksi. Kaksoisveljet esittää musiikkia, jota ei voi lajitella täysin popiksi, eikä myöskään rokiksi. Bändin määritelmän mukaan heidän musiikkinsa on ”ei niin isolla munalla tehtyä rokkia”. Yhtyeen musiikissa on myös välillä reggaevaikutteita, mutta konemusiikkiin he eivät halua lähteä mukaan.

– Me esitetään musiikkia, joka kuulostaa livenä hyvältä, Saarinen tiivistää ja muut nyökkäilevät tiukasti perässä.

Ura nousukiitoon

Janne Saarisesta on alkanut nousujohteisen uransa vuoksi kehittyä bändin keulahahmo. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokeilla vaikka ja mitä. Saarinen esiintyi Idolsin koelauluissa vuonna 2012, mutta menestys jäi lyhyeksi. Marraskuussa 2015 Saarinen nappasi roolin Salatut Elämät -sarjasta ja muutti äskettäin Helsinkiin näyttelijäntöitä helpottaakseen.

– Hain avoimen castingin kautta sarjaan. Vuotta myöhemmin tuottaja soitti ja kertoi luoneensa roolin, joka sopisi juuri minulle. Roolin piti olla lyhyt, mutta puolitoista vuotta myöhemmin esiinnyn sarjassa edelleen.

Varsinaisesti rooli Salatuissa Elämissä ei ole vaikuttanut bänditouhuun.

– Käytännössä mikään ei ole muuttunut, mutta treenien ja keikkojen sopiminen on toki vaikeampaa. Nyt pitää saada biisit kerralla purkkiin”, Joni ja Janne toteavat. Yhtyeen jäsenet ovat myös pikkuhiljaa siirtyneet korkeakouluihin – jo senkin takia aika on kortilla. Mutta aikaahan löytyy aina sille, mitä rakastaa.

janne_juttukuva
Janne Saarinen on musiikkimies, jonka laulu-ura alkoi puolivahingossa.

Kesällä 2016 Saarinen sai roolin Valkeakosken kaupunginteatterin Grease-musikaalista. Näytelmän menestyksekkyys näkyi sekä lehtiarvosteluissa että sosiaalisessa mediassa. Näytelmä oli Saarisen mukaan varsinainen spektaakkeli.

– Oli huippua esiintyä 35 kertaa aina loppuunmyydyille yleisöille. Näytteleminen ja musiikki – sitä haluan tehdä lisää, mies sanoo innostuksen kiilto silmissään.

Saarisen aktiivinen toiminta, onkin näkynyt julkisuuden kasvuna: sillä on ollut puolensa ja puolensa. Toisaalta bändille on tarjolla enemmän huomiota, mutta Saarisen yksityisasiat joutuvat iltalehtien sivuille. Saarinen on tiukka sen suhteen mitä kertoo yksityisasioistaan haastattelussa, mutta bändin saama lisähuomio on aina hyväksi.

Saarinen – rento multitalentti

Yhtyeen jäsenet kuvailevat Saarista rennoksi veijariksi, huumorintajuiseksi tyypiksi, jolla on tilannetaju toisinaan hukassa.

– Välillä tulee roisiakin vitsiä, mutta Janne on Janne, bändin rumpali Jimi toteaa.

Live-esiintyminen on musikaaliselle Saariselle sydäntä lähellä.

– Live-esiintyminen on parasta, erityisesti se fiilis mikä tulee yleisöstä, Janne sanoo.

Bändi pitää kaikkein eniten omalla porukalla esiintymisestä esimerkiksi baareissa.

– Hääkeikat voivat olla epävarmoja. Aina ei tiedä millaista yleisöä on paikalla tai miten he reagoivat”, Jimi selittää

Enemmän yhtyeellä kuitenkin on niitä hyvä esiintymisiä. Huonoja ei bändi edes halua muistella.

Aika on ollut multitalentti-Saarisella kortilla. Hän toteaa koko vuoden menneen putkessa. Kesään mahtui kuitenkin bändin esiintyminen Tampereen kukkaisviikoilla. Bändi toivoo tulevaisuudessa, että saisi lisää keikkoja. Yhtyeen unelmissa siintääkin keikka esimerkiksi Helsingin lavoilla, muutoin he aikovat jatkaa keikkailuaan ja oman musagenrensä luomista. Saarisella ja yhtyeellä on viesti muille, jotka tavoittelevat unelmiaan – oli se sitten musiikin tai minkä tahansa muun saralla.

– Uskalla tehdä. Sodassa, rakkaudessa ja musiikissa on kaikki sallittua. Jos rakastaa, voi tehdä mitä tahansa.

Kaksoisveljet

  • Mikä: Yhtye, joka on kotoisin alle 4500 asukkaan kunnasta Vesilahdelta
  • Bändin jäsenet: Janne Saarinen-laulu, Joni Elomaa-kitara, Jimi Elomaa-rummut, Julius Setälä-basso ja Annika Ahtiainen-koskettimet
  • Noussut pinnalle Aamulehden Polte-bändikisasta vuonna 2010, nappaamalla 2. sijan
  • Tyylilajina rokki/pop

Juttua muokattu 2.11.2016. klo 18:35. Korjattu kartanon nimi.

Teksti ja kuvat: Siiri Heikkilä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s