Vimma juhli 10 vuoden aikaansaannoksia

Syntymäpäiväkakkua jonottivat Kafé Vimman edessä kaikenikäiset kävijät. Teatterisalissa näytettiin maistiaisia Nuoren teatterin Puluboi-esityksestä, ja kiertelevän Pikachu-hahmon kanssa sai ottaa selfien. Kyseessä oli nuorten taide- ja toimintatalo Vimman 10-vuotissyntymäpäiväjuhlat.

Päivän kunniaksi Vimmassa järjestettiin myös muun muassa maksutonta kankaanpainantaa ja savitöitä, kuulokkeista kuunneltavaa diskomusiikkia eli Silent Disco, ja peliluolassa sai pelata tietokonepelejä. Kolmannessa kerroksessa pyöri onnenpyörä, ja illalla esiintyi Lemmenkätyrit-yhtye.


kuva1

– Mielestäni nämä ovat hyväntuuliset synttärit. Olen käynyt kankaanpainannassa, ja lapset ovat käyneet Präkäämössä, sanoo kävijä Mari Laaksonen. Präkäämö on Vimman avoin kädentaitopaja.

Vimma on järjestänyt kursseja, avoimia taidepajoja ja tapahtumia jo elokuusta 2006 lähtien, ja syntymäpäiväjuhlissa nähtiin näyttelyssä Vimman historiaa kuvina ja videona. Rakennus valmistui alun perin Turun suomalaisen tyttökoulun tarkoitukseen. 2000-luvulla tyhjäksi jääneestä entisestä koulurakennuksesta tuli Vimma, kun kahta entistä taide- ja nuorisokeskusta yhdistettiin.

– Tarkoituksena oli saada Kädenjälkikeskus ja Nuorisokeskus Palatsi saman katon alle, kertoo Vimman toiminnanjohtaja Miia Sankari.

kuva3

Vimman tavoite oli luoda matalan kynnyksen taide- ja kulttuurimahdollisuuksia alle 29-vuotiaille. Talo antaa pääasiassa nuorille mahdollisuuksia harrastaa kädentaitoja, mediaa ja musiikkia. Sankarin mukaan Vimman suurin aikaansaannos on se, että on saanut nuoret osallistumaan taide- ja kulttuuritoimintaan. Kävijöihin kuuluu kuitenkin kaikenikäisiä taiteesta kiinnostuneita henkilöitä, niin päiväkoti-ikäisiä kuin senioreitakin.

Vimmassa on järjestetty myös paljon monipuolista musiikkityötä. Turku Rock Academy kouluttaa bändejä, järjestää musiikkikilpailuja ja auttaa keikkojen järjestämisessä.

– Turku Rock Academy taitaa olla yksi suurimmista aikaansaannoksistamme, sanoo ohjaaja Antti Ala-Könni.

Turku Rock Academy on muuttunut Rock Academy Finlandiksi, ja toimintaa järjestetään Turun lisäksi muun muassa Helsingissä, Tampereella, Joensuussa ja Jyväskylässä.

Vimma digitalisoitui vuosina 2007 – 2008, ja uusimpana toimintana löytyy peliluola, jossa voi pelata tietokonepelejä ja tehdä oman projektin 3D-tulostimella. Vimma tarjoaa ensimmäisenä paikkana Turussa vapaaehtoista 3D-tulostusmahdollisuutta. Vaikka tavoitteet ovat pysyneet melko samanlaisina kaikki kymmenen vuotta, nuorisotyö kuitenkin kehittyy jatkuvasti ja tulee muuttumaan ja modernisoitumaan maailman mukana.

Teksti: Marylyn Rosenqvist
Kuvat: Santeri Nurmi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s