”Miespuoliset miksaajat ei nykyään enää suhtaudu meihin isällisesti”

H2Ö:n aikana Spottimedian juttutuokioon ehti Ninni Forever Band-nimellä keikkaileva Ninni Luhtasaari, joka tunnetaan myös Pintandwefallin Dumb Pinttinä.

Ärsyttääkö se, että Pintandwefallia muita projektejasi sanotaan ‘tyttöbändeiksi’?

— No me taisteltiin rajusti sitä vastaan silloin alkuaikoina, etenkin kun meitä kohdeltiin myös jotenkin tosi alentavasti. Tuntui että korostuu tää tyttöhomma tässä vaikkei me haluttu korostaa sitä. Toisaalta nykyään se on vähentynyt tosi paljon. En tiiä että onko sellanen yleinen asennemuutos tapahtunut vai johtuuko se siitä että me ei enää nykyään räpelletä niin paljon. Esimerkiksi miespuoliset miksaajat ei nykyään enää suhtaudu meihin silleen isällisesti että ‘no tämä piuha laitetaan nyt tänne’. Mut mä luulen et sellaista yleistä asennemuutosta on myös tapahtunut. Ja ehkä naiset myös osaa kannustaa toisiaan, ehkei se oo enää niin kilpailullista kuin joskus. Mä muistan kun Pintandwefallia vertailtiin tosi paljon pelkästään vaan toisiin tyttöbändeihin. Asenneilmapiiri oli sellanen että Suomeen mahtuu vaan yks rockia soittava tyttöbändi ja et mikä niistä nyt on se paras. Se tuntu ihan naurettavalta.

Mikä on Pintandwefallin lisäks joku hyvä suomalainen ‘tyttöbändi’?

— Jaa, tulee mieleen pelkkiä kavereiden bändejä. Mitähän mää nyt sanoisin. Eniten tulee varmaan kuunneltua Micragirlsiä. Ja ulkomaalaisista Spice Girls.

 Olet vastikään muuttanut kirjoituskielen englannista suomeen. Mikä tekee suomesta hyvän kirjoituskielen?

— Toki se että se on oma äidinkieli, joten sitä osaa käännellä ja väännellä eri tavoilla. Suomen kieli on tosi vivahteikas. Ja murresanoja on miljoona. Mut ehkä niitä vivahteita ei vaan niin helposti tajuu toisissa kielissä. Musta suomen kieli on vaan niin loputon, pienilläkin eleillä pystyy ilmaisemaan niin paljon.

Ketä suomenkielisiä sanoittajia eniten ihailet?

— Oon Risto-fani, sen tyylissä kirjoittaa on jotain vallankumouksellista. Se on kyllä multa ilmiselvä vastaus.

Mikä on lempipaikkasi Turussa?

— Oon ollut lapsena paljonkin Turussa kun mulla on sukua täältä. Ikimuistoisimmat illat on tullut vietettyä Dynamossa. Ja teininä kävin paljon festareilla, tää Ruissalon alue on myös aika idyllinen. Lapsena rakastin Seikkailupuistoa.

Entä lempipaikka H2Ö:ssä tänä vuonna?

— Oon tykännyt tosi kovasti Verstaasta, missä oli eilen Mopo & Ville Leinosen ja Death Hawksien keikat. Se on tosi tunnelmallinen ja siellä toimii isot keikat hienosti. Ja ihan vaan täällä käveleminen oli ihanaa eilen, kun ilta oli tullut ja ihmiset oli juhlatunnelmissa. Tässä ympäristössä on jotain sellasta että kaikki oli vaan tosi hyvällä tuulella.

27923243834_448a7049fd_z
Verstas.

 

Kaisa Saarinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s