Kolumni: Katurauhaa kantapään kautta

Aamu oli luminen ja aurinkoinen. Mieleni oli rauhallinen. Siihen asti, kunnes luin otsikon Turun Sanomista Soldiers of Odin -järjestön Turkuun perustamasta jaostosta.

Emmekö ole vieläkään viisaampia, vaikka meillä on ollut jo esimerkkejä tämän katupartion liikkeistä muun muassa Joensuussa? Soldiers of Odin on valkoisen Suomen puolesta taisteleva järjestö, joka on näkynyt muun muassa Joensuun katukuvassa. Ryhmä on kertonut haluavansa puolustaa katurauhaa. Poliisi on antanut tämän jatkua, mutta kehottanut asukkaita ottamaan yhteyttä poliisiin tai hätäkeskukseen silloin, kun tarvetta on. Soldiers of Odin argumentti on, että kantasuomalaiset pelkäävät käydä ulkona. Jos katupartion olemassaolo helpottaa kyseistä tilannetta, olen huolissani suomalaisten mielentilasta.

Harmillista on, että kotouttamistyö ja itseasiassa myös matkailu ottavat valtavia askelia taaksepäin tällaisen toiminnan takia. Jos suomalaiset ovat niin innoissaan katupartioimaan, niin voisivatko ryhmäläiset esimerkiksi käydä kouluissa ehkäisemässä koulukiusaamista tai ojentaa auttavat kätensä vanhusten hoitoon? Kävisivät jutustelemassa ja kävelyttämässä vanhuksia. Tämän kaltainen toiminta oikeasti auttaa ihmisiä.

On lohdutonta ajatella, että ihmiset ovat alkaneet purkamaan energiaansa tällaiseen toimintaan.  Miksi järjestöä ei ole vieläkään saatu kuriin, ja minkä takia Suomen hallitus ei ota kantaa jyrkemmin asiaan? Hallitus on kyllä keskustellut asiasta, mutta minkä takia asioihin ei reagoida sillä nopeudella ja vakavuudella, mitä tämänkin kaltainen toiminta vaatisi? Pelkäänpä, että suomalaiset oppivat tämänkin asian kantapään kautta.

Turussa yöaikaan liikkuneena minulle ei ole koskaan tullut tunnetta siitä, että pitäisi pelätä. Turku on turvallinen kaupunki, ja tällainen katupartiotoiminta on asia, joka saa minut varuilleni. Toivon, että turkulaiset eivät lähtisi tämän kaltaisen katupartion toimintaan mukaan. Negatiivisuus tarttuu paljon helpommin kuin positiivisuus. Kannustankin kaikkia ajattelemaan positiivisesti, koska rakkaus, ilo, kiitollisuus ja kunnioitus ovat ne arvot jotka vievät ihmistä eteenpäin. Viha, suru, kiittämättömyys ja halveksunta eivät anna mitään takaisin.

Neea Kähkönen

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s