“Opiskelijoille on kyllä kaikki ruoka kelvannut”

Johanna Meinander (toinen oik.) kertoo, että vapaaehtoiset ovat pitäneet opiskelijoista. Pöydän takana myös (vas.) vapaaehtoiset Lahja Lähde, Miia Koivisto sekä Maarit Grönstrand.
Johanna Meinander (toinen oik.) kertoo, että vapaaehtoiset ovat pitäneet opiskelijoista. Pöydän takana myös (vas.) vapaaehtoiset Lahja Lähde, Miia Koivisto sekä Maarit Grönstrand.

Pelastusarmeija aloitti kolme viikkoa sitten opiskelijoille suunnatun ruoka-avun. Jakelu on saavuttanut opiskelijat hyvin.

-Ensimmäisellä viikolla meillä oli hakijoita 22, ja seuraavalla viikolla 44. Tänään on ollut vähän alle puolitoista tuntia ovi auki ja opiskelijoita on käynyt noin 80, kertoo palvelukeskuksen johtaja Johanna Meinander kolmannella jakelukerralla.

-Minä vähän arvasinkin, että tästä tulee menestys. Hyvä asia menee nopeesti eteenpäin opiskelijapiireissä.

Opiskelijoiden ruoanjakelua ei olla mainostettu missään. Turun korkeakouluja informoitiin asiasta, ja niiden nettisivuilla on ollut jakelusta ilmoitus.

-Aluksi keväällä kyselin korkeakouluista, että olisiko ruoka-avulle tarvetta. Koin, että opiskelijat ovat olleet juuri sellainen ryhmä, jotka ovat jääneet paitsi siitä, Meinander sanoo.

Opiskelijoiden ruoka-apu järjestetään keskiviikkoiltapäivisin. Jakelu on Pelastusarmeijan normaalia ruoka-apua myöhemmin, jotta opiskelijat ehtisivät koulusta paremmin paikalle. Muuten opiskelijoiden ruoanjakelu toimii samalla periaatteella muun ruoanjakelun kanssa.

Opiskelijoiden kynnys hakea apua on pyritty pitämään mahdollisimman alhaisena.

-Ruokaa hakevat tietävät muidenkin olevan opiskelijoita ja samanlaisessa tilanteessa. Heidän ei tosiaan tarvitse hävetä avun hakemista täältä.

Pelastusarmeija saa jaettavan ruoan lahjoituksina Turun alueen kaupoista. Alussa haasteita tuottaa hakijoiden määrän arvioiminen ja se, miten ruoka saadaan riittämään.

-Vapaaehtoiset ovat olleet täällä pitkään, joten he osaavat kyllä arvioida, että ruokaa riittää kaikille. Kun olemme tehneet tätä vähän kauemmin, niin osaamme arvioida taas tarkemmin, Meinander sanoo.

-Me jaamme aina ruokaa niin kauan, kunnes kaapit ovat tyhjät. Leipää täältä löytyy aina, mutta esimerkiksi maito- ja lihatuotteet menevät nopeasti.

Pelastusarmeijan vapaaehtoisilta opiskelijat saavat kiitosta; ruokaa hakeneet ovat olleet nöyriä ja kiitollisia.

-Aina välillä meillä saattaa olla muun ruoanjakelun jonossa joku sanomassa, että ‘ai tällainen, ei tämä kelpaa’. Opiskelijoille on kyllä kaikki ruoka kelvannut, Meinander naurahtaa.

Pelastusarmeijan opiskelijoille suunnattu ruoanjakelu Nummessa joka keskiviikko klo 13-16. Ruokakassin saa näyttämällä voimassa olevan opiskelijakortin.

DSC04260
Viime keskiviikkona puoli kolmen maissa opiskelijoiden ruoanjakelusta sai muun muassa soijajogurttia, sokeria, perunoita ja lihapullia.

Petra Sundell

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s