Ruisrockissa kaikkien aikojen yleisöennätys – katso kuvat

DSC_3273

Turun Ruissalossa järjestetty Ruisrock teki tänä vuonna kaikkien aikojen yleisöennätyksensä. Yhteensä viikonlopun aikana festivaalilla juhli 95 000 kävijää. Perjantai ja lauantai olivat loppuunmyytyjä 35 000 vieraalla, kun taas sunnuntaina Ruisrockiin saapui 25 000 kävijää.

DSC_1574

Perjantai-iltana Minirantalavalle nousi äskettäin Sakara Recordsille kiinnitetty kotimainen Apina. Yhtye paukutti rap metalliaan varsin uskottavasti, joskin esitystä seuraamaan oli saapunut vain kourallinen ihmisiä.

amorphis

-JItvAL-5T36iXii8pNB07rY2LK-WQoK2xZcayCiWj0,is6_8kYRPSZbms40ZQ9L6pH9mCDRaef0IKTPueASRCE,cDUfw-eB96HkRD27lRmO_ixTzOBcnJj3iKFLG6ckcmM,7BK_zu2CH7yHotCs7ITyWrv2CHRnYmtZJVcQYsAT_Xw

Illan hämärtyessä Telttalavan valtasi Ruisrockin vakionimi Amorphis. Bändi juhlisti keikalla 20 vuoden takaista Tales from the Thousand Lakes -albumiaan ja esitti sen tämän vuoden Ruisrock-keikallaan kokonaisuudessaan muiden harvinaisempien biisien ohella. Telttalavalla jatkettiin edelleen raskaissa tunnelmissa, kun lavalle nousi niinikään kotimainen rockjyrä CMX.

DSC_2294

Täyteen ahdetussa Ruissalossa kuultiin illan päätteeksi ruotsalaista glam rock -osaamista, kun Backyard Babies rokkasi menemään Louna-lavalla.

Helteisenä lauantaina Rantalavalla esiintynyt Olavi Uusivirta villitsi yleisön jo heti alkuunsa aloittamalla keikkansa hittibiisillä Kauneus sekoittaa mun pään. Hyvässä livevedossa ollut Uusivirta veti keikkansa loppuun saakka tiukalla intensiteetillä.

DSC_2602

ySdwdRTg6MfCA68e8ygWEJf64RJ9tmzsrnupqkAJpUc,1Zb00QmLD0J2W4dSMnvZw-7t4LSMdm5_VOKbyeE7No4

Yksi festivaalin pääesiintyjistä oli yhdysvaltalainen Pharrel Williams. Williams tanssijattarineen esitti yleisölle hyväntuulisen keikan, joka sisälsi muun muassa hittibiisit Freedom ja Happy.

DSC_2766

Telttalavalla lauantai-iltana esiintynyt Von Hertzen Brothers veti Ruisrockissa perusvarman keikan.

DSC_2894

Kiistatta yksi suosituimmista suomalaisyhtyeistä Haloo Helsinki! heitti keikkansa tänä vuonna festivaalin päälavalla. Viime vuonna Rantalavalla soittanut yhtye pääsi nyt vielä paremmin oikeuksiinsa Niittylavalla. Haloo Helsinki luotti pyrotekniikan ja radiohittien voimaan, ja alue olikin ääriään myöten täynnä bändiä katsomaan saapunutta yleisöä.

MkN9fpAg0ZmeA5iDO-LaiY2Y9OpjOOXVCbC0aQKIWp8,VHzUJmFtu4WnNwOKDQqDmyg6i2UPY1s-EQ4zkK9bpfw,FTjE4WIM1fkCuPhmlkvT_ghUNsofvlOORcf60vTOMkM

DSC_2953

Keväällä debyyttialbuminsa Malarian pelko julkaissut rap-artisti Paperi T esiintyi puolestaan Louna-lavalla. Henkilökohtaisista ja purevista sanoituksistaan tunnettu räppäri esitti vakuuttavan keikan saarnatessaan yleisölle ihmissuhdekiemuroiden ja gin tonicin saloista.
ELvc0J9kirQAI_NgeHhmXQ9_CJQtvfDmCauMtjnRAFU,5WahlLga2s8iIi-navV5xLYfAjKMYXukT81NwzDsQbA,F-ERkUL8YTcUUsIGixI6_0xTBskmGSG7bb0CURnKEhY

DSC_3131

Lauantaina Rantalavan viimeinen esiintyjä oli aina suosittu Apulanta. Vaikka yhtye on tyylivaihdoksineen paukuttanut punkia ja suomirockia jo parikymmentä vuotta, ei se näkynyt yhtyeen live-energiassa, vaikka soiton kanssa yhtyeellä olikin ongelmia. Settilista painottui Apulannan uudempaan tuotantoon, vaikka muutama vanhakin biisi kuultiin. Lisämausteen keikkaan toivat lavalla piipahtaneet vierailevat muusikot.

h1uJFQpoCzEMiDGhEMZmEhlw9xoS8yvS-C6rRAVgSpM,7FYEEh1YcQzXGisdbaGqNFkFhr3ydv38WmwWyrLFSss

Ruisrock-sunnuntaina kävijöitä oli kymmenisen tuhatta vähemmän kuin aiempina päivinä ja sen huomasi alueen väljyydessä. Tunnelma oli selkeästi vaisumpi kuin perjantaina ja lauantaina, mutta tungoksen puute lisäsi festivaalin viihtyvyyttä. Ruokakojujen jonot olivat siedettävämmät ja alueella pääsi liikkumaan vaivattomasti.

DSC_3243

cDN99DUK1ebMu0wSzgpwVj8EvfqNu140fUjKiWsPP7k,OjZkEflxJKSFbhAnWKuJ12TzCPHdwber5cnfArpDyHA

Louna-lavalla esiintynyt kotimainen hard rock -yhtye Santa Cruz veti Ruisrockissa keikan, joka ei tarjonnut juurikaan yllätyksiä.  Yhtyeen käyttämä pyrotekniikka ei päässyt kunnolla oikeuksiinsa paahtavassa auringonpaisteessa, mutta soitto kulki laulaja Archie Cruzin ääniongelmista huolimatta mainiosti. Biisilista koostui tasapuolisesti kahden levyn kappaleista, ja vaikka alkuun yleisömäärä vaikutti vähäiseltä, oli keikan loppuessa Louna-lavan edusta tupaten täynnä.

ahtLGcBE5Y_m08gWqflZm0P0rB_rJuPg479egZqgC1c,Ysc-I1eBGozHWdMWv7YJqajcI_9Ca0eoK9B_qSPU8OY,LLHdKU-sD2pqLs7XE_-Wh81fKFrI0Bk7FjwXiBGuL3E

Niittylavalla esiintyvän A$ap Rockyn keikka myöhästyi teknisten ongelmien vuoksi lähes tunnilla, ja se vaikutti osaltaan myös telttalavalla soittaneen tanskalaisen Mew-yhtyeen esiintymisaikaan. Jälleen alkuperäiskokoonpanossan soittava yhtye ei antanut myöhästelyn häiritä, vaan esitti progressiivista poprockiaan saaden herkimmät yleisöstä kyyneliin.

DSC_3664

VOovewFetEw0OWtTDpQdeohuixki1RcVuYEqO-AoCVk,u-7a0x8z82ci6fTv1ir1aaj_u0H3ZO5uw7fKIp0wEkc

Englantilaisten veljesten Guy ja Howard Lawrencen luotsaama duo Disclosure päätti Ruisrockin päälavan keikat. Veljesten soittama elektroninen musiikki innosti viikonlopusta väsyneet festivaalivieraat puristamaan itsestään irti vielä viimeiset mehut.

DSC_3793

Tämän vuoden euroviisuehdokas Pertti Kurikan nimipäivät sai kunnian olla Rantalavan viimeinen esiintyjä. Yhtye paukutti punk-musiikkiaan iloisella meiningillä ja kainostelematta, ja kuten laulaja Kari Aalto useaan otteeseen totesi, ”fak juu, kiss mai ääs”.

Nina Maunuaho

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s