Lotta Lähteenmäki opettaa kesäjoogaa puistossa

Puistojoogaa Turussa photo by Mirva Villa/spotti
Joogaohjaaja Lotta Lähteenmäki toivoo ilmaistuntien tuovan uusia harrastajia lajin pariin.

Kupittaanpuistossa alkaa tänään tiistaina kaiken tasoisille joogaajille tarkoitettu viiden kerran pituinen ja täysin maksuton kurssi.

Monelle ei ehkä ensimmäiseksi tulisi mieleen tarjota omaa työtään ilmaiseksi, mutta joogaohjaaja Lotta Lähteenmäellä, 28, on selkeä visio:

– Halusin tuoda ihmisille helpon tavan aloittaa jooga. Se on mukava ja kaikille sopiva harrastus. Ehkä tämän ansiosta syksyllä turkulaisilla joogakouluilla on uusia asiakkaita.

Puistojoogaa on aiemmin järjestetty ainakin Helsingissä ja Tampereella. Lähteenmäki uskoo turkulaistenkin innostuvat suositusta ajanvietteestä, joka kaupungista on ennen puuttunut.

– Turku on vireä kaupunki ja ihmiset lähtevät täällä helposti mukaan. Jooga on nykyään näkyvä ja pinnalla oleva harrastus. Helsingissä on ollut paljon tällaisia tapahtumia ja ne ovat tosi suosittuja, Lähteenmäki sanoo.

Puistojoogaa Turussa -Facebook-tapahtumassa on tällä hetkellä 2500 osallistujaa. Vaikka kaikki netissä mukaan ilmoittautuneet tuskin tulevatkaan paikalle, Lähteenmäki myöntää, että ihmismäärä hiukan hirvittää.

– Puistosta voi loppua tila, ja vähän jännittää, että pystyvätkö kaikki näkemään ja kuulemaan minut. Koska järjestän tapahtuman itse, minulla ei ole äänentoistoa.

Tanssinopettajana toimiva Lähteenmäki suoritti joogaohjaajan koulutuksen vuonna 2012, kun hän kaipasi elämäänsä uusia tuulia.

– Asuin syksyllä 2011 New Yorkissa, jossa aloitin kunnolla joogan. Tanssinopettajan ammatti ja kiinnostus hyvinvointiin tuki joogaohjaajaksi opiskellessa, ja siitä syntyi minulle kakkosammatti.

Tärkeä puoli puistojoogassa on myös mahdollisuus kokoontua yhdessä ja tavata uusia ja vanhoja tuttuja. Spottimedian lukijoita Lähteenmäki kannustaa liittymään puistojoogaavaan joukkoon:

– Kannattaa tulla kokeilemaan! Samalla pääsee olemaan ulkona ja ottamaan vaikka aurinkoa.

Puistojoogaa Turussa lintupuiston vieressä

Ensimmäinen kerta 30.6. klo 18-19.15

Puistojoogaa Turussa photo by Mirva Villa/spotti Teksti ja kuvat: Mirva Villa

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Lotta Lähteenmäki opettaa kesäjoogaa puistossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s